OVER MIJ

Ik

Welkom op mijn website! Mijn naam is Anita Hazenberg-Folkersma. Samen met mijn gezin woon ik in het prachtige Drenthe. Op deze pagina vertel ik je graag iets meer over mijzelf en mijn werkzaamheden.

Mijn achtergrond

Met een brede achtergrond in bedrijfskunde, civiele techniek en natuur- en milieuwetenschappen ben ik in staat projecten vanuit verschillende perspectieven te benaderen. Mijn loopbaan begon in 1994 met de afronding van de HEAO Bedrijfseconomie aan de Hanzehogeschool in Groningen. Na enkele jaren werkervaring besloot ik mijn horizon te verbreden en startte ik een avondopleiding HTS Civiele Techniek. Hoewel mijn studie tijdelijk op een laag pitje heeft gestaan vanwege gezinsuitbreiding, heb ik deze later weer opgepakt. In 2017 begon ik aan een studie aan de Open Universiteit, waar ik uiteindelijk de masteropleiding Environmental Sciences volgde met focus op klimaatverandering, energie en beleid. Mijn kennis verdiepte ik verder met vakinhoudelijke cursussen, vooral op het gebied van duurzame energie en projectmanagement. Bij de TU Delft / St. PAO volgde ik o.a. de cursussen ‘Waterstof voor professionals’, ‘Geothermie’ en ‘Aanpak aardgasvrije wijken’.

Mijn werkzaamheden

Mijn passie ligt in het ondersteunen van gemeenten en (semi)overheden bij het verwezenlijken van hun doelen op het gebied van energietransitie en duurzame ontwikkeling. Of het nu gaat om beleidsadvies of het leiden van projecten, ik begeleid het gehele proces – van concept tot realisatie. Mijn bedrijfskundige en technische achtergrond stelt me in staat om alle aspecten van een project te overzien, inclusief technische details, beleidsvorming, financiën, communicatie en planning.

Mijn werkgebied

Mijn werkgebied strekt zich uit tot ongeveer 100 km rondom Assen, met een focus op gemeenten in Groningen, Friesland, Drenthe en Noord-Overijssel. Ook werk ik incidenteel met provincies, waterschappen en nutsbedrijven.

Mijn competenties

Mijn competentieprofiel: academisch werk- en denkniveau, sterk analytisch vermogen, open en transparante communicatiestijl. Daarnaast ben ik goed in heldere adviezen en rapporten schijven. Dit is wat klanten, relaties en assessmentbureaus over mij zeggen.

Anita heeft een bijzondere, bijna unieke, combinatie: het vermogen om technische vraagstukken te vertalen in concrete beleidsplannen. Vanuit een technische achtergrond weet zij e.e.a. op zodanige wijze te verwoorden dat bestuurders het begrijpen en dat is een kwaliteit op zich.

Relatie op LinkedIn

She has a well-developed mind, especially the analytical talent and her abstraction skills are strongly developed. She easily gains insight into problems, knows how to seperate main from side issues and is inventive in searsing for solutions to problems.

Berenschot

Anita is een zeer betrouwbare vrouw met een gedegen kennis van zaken. Ze is to the point en communiceert op een open en vriendelijke wijze. Ze weet zaken tot een goed eind te brengen. 

Relatie op LinkedIn

Anita is een veelzijdig beleidsmedewerker die problemen niet uit de weg gaat. Ze is gedreven, houdt van denken en doen, werkt zelfstandig binnen het team en weet haar argumenten goed voor het voetlicht te brengen. Vanuit management oogpunt is zij zo’n medewerker die je los kunt laten.

Relatie op LinkedIn

She showed a strong analytical talent and came with interesting proposals for improvement. Anita has an open mind for complex issues.

Relatie op LinkedIn

Ze maakt zich gemakkelijk nieuwe informatie eigen en is ook goed in staat om problemen op te lossen, zowel van theoretische als van praktische aard. Ze analyseert gemakkelijk en weet goed om te gaan met de koppeling tussen theorie en praktijk.

BOP Bedrijfspsycologie

Verstandelijke capaciteiten op een hoog academisch niveau.

MDP Management Services